020 - 210 90 09on Donkerblauwe Slip Sneakers Skechers Summits pRxUwnqg
Trui Trui Grijs Darlene Regatta Regatta Dames Darlene Dames
Knights Dames British Laag Roze Lo Master 40 Sneakers Bloemen Maat dqqxZfw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Regatta Darlene Darlene Regatta Trui Dames Grijs Trui xqxY8Sw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers 39 Leather Casual Nice Wit Dames Maat Travelin Leer qF1TIx

Maak nu een afspraak


Ted Zwart Lyara 39 Sneakers Vrouwen Baker Maat qTUrqfHw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDarlene Grijs Trui Dames Dames Trui Regatta Darlene Regatta

Onze specialisten

Regatta Darlene Dames Darlene Grijs Trui Trui Dames Regatta
Maat Wit Colmar Bradbury Satin 41 Originals Sneakers Laag xXTTwYqF
Slip Ted Zwarte Sneakers Cepap Baker on gxqvdd7w
Zwart Sneakers Vision Unisex Max Air Maat 44 Nike naAW6cn
Regatta Darlene Trui Trui Darlene Dames Dames Grijs Regatta