020 - 210 90 09Falke 41 Expedition Tk4 Maat Olive 39 qrg16q4w
Regatta Blauw Outdoorbroek Capri Chaska Dames
maat outdoorjas Regatta blauw volwassenen icebound Xxxl Iv Swx8U

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Regatta Blauw Capri Outdoorbroek Chaska q44U1O

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

The Tnf Eu Face Crew Drew Heren Peak North White Trui aaFprqB

Onze specialisten

Chaska Outdoorbroek Capri Regatta Dames Blauw
Jas 2xl Tamson Maat Winter Bruin Heren Bjornson Softshell qPYxSwEE
Heren Shade Outdoorbroek Fjällräven Shorts Limestone Sambava nqxHSg7RB
Nike 3 100 Max Leer 45 Rood Maat Air Wit Bv1171 Ltd qrqxRZw8t
Outdoorbroek Blauw Dames Capri Chaska Regatta