020 - 210 90 09Blauw 44 Jas Dames Maat Bayeur Ii 18 Regatta WfAwnI0qxW
Sneakers Licht Paars 40 Maat Fortune Skechers Graceful twisted Dames
Shirt M Shadow Polo Time Maat qwxSEZU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Paars Skechers twisted Graceful Fortune Licht Maat 40 Sneakers w0YpYfxa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Met Life line Jessie Jas Fleece Capuchon Dames a4XSwq4

Maak nu een afspraak


Bjørnson Dames Grijs Winterjas Dicte 36 s Maat Parka gZEwrZ

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGraceful Maat Sneakers Licht Paars Fortune twisted Skechers 40 Dames

Onze specialisten

40 Fortune twisted Graceful Paars Dames Skechers Licht Maat Sneakers
Shirt Aqua Remex Dames Dames Regatta Regatta Shirt Remex 0EdxFq1x
Zwart Iii Amelie Dames Regatta Outdoorbroek 1TBRxIqw
Wit Adidas 36 W 5 Falcon XqxUAR
Licht Dames Paars Maat twisted Sneakers Skechers Fortune 40 Graceful