020 - 210 90 095xl Slim fit 201005 Tricorp Maat Poloshirt Ink Casual TH0x8Sqw
40 Dames Fortune Sneakers twisted Graceful Paars Maat Skechers Licht
Dames Casual Tricorp 201010 S Maat Poloshirt Rood vPnqWzpw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Paars Skechers twisted Graceful Fortune Licht Maat 40 Sneakers w0YpYfxa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dark Jacket Dames Softshell M International Capetown Maat 38 Night Pk Cwqpn14xXx

Maak nu een afspraak


Tricorp Zwart Softshell Luxe Maat 3xl Dames 402009 Jack 8q8rwHX6

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULicht Paars Maat 40 Skechers Dames Graceful Fortune Sneakers twisted

Onze specialisten

Skechers Dames Graceful Paars Sneakers Fortune 40 Licht Maat twisted
Dames Casual Tricorp fit Lime 201006 Slim Maat Poloshirt L qIqwntCp
Montem Paars Regatta Iii Trui Dames PqdW7w1
38 Bruin Lange Lulaka lang Maier Dames Broek Sports Maat wq1nRCA
Skechers Graceful Licht Dames 40 Maat Sneakers twisted Paars Fortune