020 - 210 90 09Dames Paars Skechers twisted Graceful Fortune Licht Maat 40 Sneakers w0YpYfxa
Shirt Regatta Iii Fingal Paars Dames
Black 39 Dames Nubuck Spark Clarks Zwart;zwarte Tri Veterschoenen Maat wOR6F60Sqx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Paars Iii Fingal Shirt Regatta q4wY0t4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Kanga Kanga Kanga Zwarte Sneakers X5000 Sneakers Zwarte Kangoroos Kangoroos X5000 Kangoroos Sneakers Zwarte 4qdwxnHP1
rood Wit Levi Maat 40 Sneakers Vrouwen Batwing wqHHnrxY
Unisex Gel maat37 5 Asics 9097 H715n lyte Iii Ns Schoenen sneakers Zwart 8nvO1nqd
Paars Dames Shirt Iii Fingal Regatta