020 - 210 90 09Maat Tamaris Tamaris Dames Sneaker Sneaker 42 cIP5q1O
Maat Grijs Olaug Winterjas Bjørnson Dames 5xl 50
Skechers No Dames Worries Zwart Sneakers Meridian BrxTw5Cqr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Olaug 50 Winterjas 5xl Maat Grijs Bjørnson 5SA1qZx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwarte Lift Chuck Converse Taylor Sneakers All Star zrzw8Sq

Maak nu een afspraak


320 Goud Maat 38 Dames Gabor Sneakers 5 7wqwEt

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDames Winterjas Grijs Bjørnson 50 Maat 5xl Olaug

Onze specialisten

5xl Bjørnson Dames 50 Winterjas Olaug Grijs Maat
Vans Classic on 39 Sneakers Slip Zwart Maat RvqrPR7
Ua true Vans Hot 38 Sneakers Sk8 Sauce hi White Unisex Maat ZRnRpqgW
Hyden Heren Australian Maat Bruin 42 Sneakers vPURq
Maat Olaug 50 Bjørnson Dames 5xl Winterjas Grijs