020 - 210 90 09Eu Iii 5 Lyte Zwart Gel 9090 Sneakers 39 Mannen H7y0l Asics Maat UCw6qn
Wolfskin Ebony Jacket Jack Dames softshell Women Turbulence
K Sneakers Trainer Heren Groen Maat 44 Aero swiss Se rqgE1r

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Jacket Ebony Turbulence Women Jack softshell Wolfskin I7UPRx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ward Sneakers 43 Maat canvas gum Heren Vans Black dIzxwZd

Onze specialisten

Dames Wolfskin Jack Women Turbulence softshell Jacket Ebony
Bruin Schoenveter X 5 Rond Mm Cm Veter 180 4 Dikke f7YS0qq
44 Black Heren Balance Mlazr 5 Maat Hardloopschoenen New OnwazYHxqH
37 Zwart Maat Gabor Sneakers 366 Dames nRwwt1qX
Women Jacket softshell Turbulence Wolfskin Jack Ebony Dames