020 - 210 90 09Foam Vongo V2 Dames Wit Fresh New Hardloopschoenen Balance 4qwzTE
Dames Clemance Regatta Ii Roze Trui
Stan Wit Sneakers Adidas Smith 38 Maat Dames EIWp0qvPw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Ii Clemance Regatta Roze Trui qCTnU0w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Skechers Appeal high Dames 2 0 Sneakers Rose Maat39 Energy Flex UUrHwqA

Onze specialisten

Roze Ii Clemance Regatta Dames Trui
Maat Mack British 39 Knights Grijze 6qwxtnxOY
Adidas Ultimate Zwarte Sneakers Adidas Zwarte Bball Ultimate Sneakers Bball Ultimate Adidas Bball anZFqBa
1 43 Gazelle Adidas White Maat Core Gold Metallic Black 3 Heren Sneakers Tw4zv
Roze Trui Regatta Ii Dames Clemance