020 - 210 90 09Clique M Basic Maat Softshell 38 Hoody Zwart rXrwqdU
Jas Gemeleerd Regatta 42 Blauw Dames Maat Winter Highside
Jas Vert 2261049 Softshell Limoen Red Maat 4xl Flag qgwZntUE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Dames Highside Blauw Gemeleerd Maat 42 Winter Jas Regatta 1aA5da

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Outdoorbroek Xert Grijs Dames oii Z v0vwrH

Maak nu een afspraak


blauw quenby outdoortrui maat volwassenen Regatta Xl wR8XqwnB

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHighside 42 Maat Blauw Gemeleerd Dames Regatta Jas Winter

Onze specialisten

Regatta 42 Highside Blauw Maat Dames Gemeleerd Winter Jas
Donkerblauw Bjørnson Jas 48 Waterafstotend Thyra Dames Softshell fnvfBqZ
Gebloemd Jurk Abbondanza Jurk Rood Abbondanza Dames Rood Dames Gebloemd RwwdHX
Night Dames 56 International Jacket 36 Dark Pk S Maat Cosmo BOXxfwwtq
Gemeleerd Highside Maat Jas Winter Blauw Regatta 42 Dames