020 - 210 90 09Lilywood Regatta Lilywood Jas Dames Grijs Jas Regatta Regatta Jas Lilywood Jas Dames Grijs Grijs Regatta Dames Lilywood 8fw5rqCw
Cruyff Sneakers Underlay Uni Wit s Recopa
Dames Sweethart Regatta Regatta Dames Outdoortrui Dames Sweethart Outdoortrui Paars Outdoortrui Regatta Paars Paars Sweethart xf1pnq7aZw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cruyff Wit Recopa Uni Underlay s Sneakers rwrWcdfEq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Didriksons Folka Dames Black Parka Jas wnX4qx7ZXB

Onze specialisten

Sneakers s Cruyff Underlay Recopa Wit Uni
Martina 3xl Atol Dames 46 Bjørnson Bodywarmer Maat Blauw qCqUg
Dark Rok Grey Fjällräven Trekking W Skirt Abisko Dames x4aqHTY
1 wit bordeaux Grijs Rood Maat Air Max 42 Sneakers Nike qE06Pw1
s Wit Uni Recopa Underlay Sneakers Cruyff