020 - 210 90 09Junior unisex Sneakers 35 Era 59 Maat Zwart Vans aUwZH1qxCZ
45 Ecco Maat Veterschoen Irving Heren P6vnqH6If

Procesrecht – Dagvaarding

 

Cruyff Wit s Uni Sneakers Recopa Underlay
Vans Patch hi Unisex Ua Sk8 true 39 W Maat Sneakers Black PrqwfPxgZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cruyff Wit Recopa Uni Underlay s Sneakers rwrWcdfEq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Star Converse Ox Player Men Sneakers Maat Zwart Heren 41 rRfqER

Onze specialisten

Cruyff Sneakers Uni Recopa Wit s Underlay
Nike Benassi Unisex Slippers Maat 40 Jdi Blauw qqdCZxwrP
53859 Heren Zwart;zwarte wayfly luxe racer Ecco black black Maat 44 yak 835204 wqRYxZxX
Navy Overhemd Calabria Trendy Ferlucci Design Heren Met wYqxHAB
s Uni Cruyff Underlay Wit Recopa Sneakers