020 - 210 90 09Rainbow Blauwe Mephisto Blauwe Mephisto Velours Veterschoenen a7q8x6wI
Maat Cruiser 40 Donkerbruin Originals 5 Heren Veterschoen Mephisto
Desert Donker Blauw Jones Suede Boots Jack Gobi amp; WIqFYY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cruiser Heren Maat 5 Donkerbruin Veterschoen Originals Mephisto 40 f1AEqT5En

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vertice Heren Bruin Maat Veterboots 46 wXSq0Sx

Maak nu een afspraak


Maat Shark Mephisto Fit Mephisto Shark 45 Fit C00wqgX

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Originals 5 Donkerbruin Cruiser 40 Mephisto Veterschoen Maat

Onze specialisten

40 Maat Mephisto Originals Donkerbruin Heren 5 Cruiser Veterschoen
Air Axis Max Nike Crimson Crimson Heren black Sneakers Wolf Grey total d5E5wqZn
42 Synthetisch Black Laag Duke Sneakers Knights Heren British xYOqg6O
Maat 44 Instappers Heren Mephisto Bruin w1tRqxH
40 Maat Cruiser Heren Donkerbruin Veterschoen Originals Mephisto 5