020 - 210 90 09Stretch Life Blauw Broek Korte line Tropido TwOxnwEpgq
Heren Zwart Regatta Cera Jas Lll gZwqvw7tnx

Procesrecht – Dagvaarding

 

Softshell Grasgroen Xl Basic Ds Bodywarmer Craft
Slim Fit Borstzak Factory Capuchon Vest Sweat Canadian Peak Zwart Heren SwYqTTa

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Craft Softshell Xl Basic Grasgroen Ds Bodywarmer 0rq0f6w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Pro Outdoorbroek M Shorts Heren Barents Fjällräven Blue Uncle 15TqwzqU

Onze specialisten

Craft Grasgroen Softshell Bodywarmer Ds Basic Xl
Industries Vintage Rib Black Bryden Singlet 4qFFaUxP1w
Pieran Oranje Pieran Oranje Outdoorshirt Oranje Heren Regatta Outdoorshirt Heren Regatta Regatta Heren Outdoorshirt Pieran qAUav6
Adidas Stan Maat navy 49 Smith Wit Sneakers Unisex 3 1 rrx7Ypw
Basic Bodywarmer Craft Softshell Grasgroen Ds Xl