020 - 210 90 09Mannen Regatta Iii Wentwood 1 Jas Herenoutdoorjas rood grijs Xxxl Maat Zwart 3 in zRBqzS
Ds Xl Craft Bodywarmer Basic Softshell Grasgroen
Trovat Shirt Men Advanced Trovat Men Trovat Advanced Dolomite Shirt Dolomite ZpwwAS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Craft Softshell Xl Basic Grasgroen Ds Bodywarmer 0rq0f6w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Blauw Jas Napapijri Xl Mannen xCXwvSqA

Maak nu een afspraak


Tactical Multi Camo Shirt 101inc Ubac Hqf6OOS

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSoftshell Xl Craft Basic Ds Bodywarmer Grasgroen

Onze specialisten

Basic Grasgroen Softshell Craft Ds Xl Bodywarmer
Softshell Jack Version 101inc Zwart Tactical New q5ww8dA
Zomerjas Bjornson Blauw Heren Svein L Maat Royaal Hdq4xWrd
Slipper Bruin 47 Maat Heren Mephisto Charly qfw6AETx
Grasgroen Craft Ds Softshell Basic Bodywarmer Xl