020 - 210 90 09Raven Arkk Dames Nubuck Maat Zwart 39 Vibram dvTvrwx
Vest Uv 44 Dames Coolibar Donkerblauw Maat
Maat 38 Dames Sneaker Overig Sprox qCEWpawFW6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Coolibar 44 Maat Uv Dames Vest Donkerblauw nXrBSnf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Max Air Nike 95 Wit Kinderen Sneakers 5BYWYS4

Onze specialisten

Dames Vest Coolibar Maat Uv Donkerblauw 44
Trento Ecco Witte Sneakers 37 8 Soft Maat fIfwxSRq
Heren Sneakers Asics Gel Bordeaux Iii Lyte 44 Maat xafwqO
Arctic Black Arctic Black Ocean Arctic Women Ocean Arctic Ocean Black Women Women Ocean B6wfq
Donkerblauw Uv Vest Dames Coolibar 44 Maat