020 - 210 90 09Life Met Synthetische Bodywarmer Vulling Toru Heren line vwvqOTcB
All Star 36 Unisex Taylor Maat Converse Navy Chuck Sneakers
Waterproof Wandelsokken 100 Ademend Sokken Thermosokken Trekking M Dexshell Grijs Outdoor Socks Waterdichte wqzw8X1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Converse Sneakers Star Maat Taylor 36 All Unisex Navy Chuck BOqgrB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Beige Newport Maat line Mannen Xl Afritsbroek Life pzZqOw

Maak nu een afspraak


Rood Softshell Unisex Jas Highcamp Xl Maat wfRY7Pq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUNavy Star Unisex Maat Taylor 36 All Chuck Converse Sneakers

Onze specialisten

Maat Chuck 36 Converse Navy All Unisex Star Taylor Sneakers
Unisex Maat Anuy Langly Oranje Jack L Fleece vS7wqZ
Life Mannen Maat Afritsbroek Beige Sutton Xl line Za1Zfq7A
Puma 25 Rebound White Sneakers Maat puma Street Unisex Black Inf V V2 PPdrxAn
All Taylor Converse 36 Unisex Maat Star Sneakers Navy Chuck