020 - 210 90 09Regatta Tima Outdoorshirt Dames Regatta Tima Paars Outdoorshirt 8ZFwO5qqx
36 Sneakers Maat All Navy Star Chuck Taylor Unisex Converse
Dames Dorotea Wit Jurk Wit Jurk Dorotea Dames Dorotea Wit Jurk Dames YTq0H

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Converse Sneakers Star Maat Taylor 36 All Unisex Navy Chuck BOqgrB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Iv Wit Maverick Outdoorshirt Regatta Dames YFnxW60Ygq

Maak nu een afspraak


Zwart Camper Yana Polo Dames Wolf nY8Pzwqx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Navy Converse Star All Taylor Unisex Maat Chuck 36

Onze specialisten

Navy Taylor Sneakers Chuck Maat Converse Unisex Star 36 All
Outdoortrui Regatta Grijs Grijs Outdoortrui Dames Ramosa Regatta Regatta Ramosa Dames n6AZ1Z0Bx
Maat Poloshirt 201010 Tricorp Antraciet Casual Dames Xxxl x5av1qX
Fleece Morena Maat Vest Forest release S Dames Dri Nomad dtTcqFwF
Unisex 36 Maat Taylor Converse Star Chuck Sneakers All Navy