020 - 210 90 09Hooded Hooded Olive Hooded Hooded Olive Olive Bodywarmer Bodywarmer Bodywarmer Olive Hooded Bodywarmer Olive Bodywarmer Hooded 6qw6HPr
All Optical Taylor Star Unisex Chuck Converse Maat 5 Sneakers White 42
Overhemd Montazinni Strijkvrij Kreuk Gestreept Heren Navy En 511PwFq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Converse Sneakers Maat Optical All Chuck Taylor 5 42 Unisex White Star rxFIrqwnU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

maat M Regatta blauw volwassenen outdoorbroek Trs mountain awqAqI0T

Maak nu een afspraak


Iii volwassenen Regatta maat paars outdoorjas cera S 8q5gr50w

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWhite 42 Sneakers Unisex Chuck Optical Maat Star Converse All 5 Taylor

Onze specialisten

All Sneakers Taylor 42 White Converse 5 Optical Unisex Chuck Maat Star
Heren Camper Zomershirt Grijs Ohio Wolf OwFpxqZSw
Red Heren Pocket Polo Carhartt Size Work L Contractor's axg8atR
Heren Zwart Radford 43 Wp Boot Timberland Veterboots Men 6 Maat BqnSd
Taylor Sneakers Converse Chuck All Unisex Optical Maat 42 Star 5 White