020 - 210 90 09Sneakers Maat 2 45 Md Runner Nike Zwart Heren Men w0TRx5
Heren Sneakers Men Maat Star 44 Converse Player Ox Groen
Adidas Adilette zwart;geel;blauw Adidas Unisex Slippers zwart;geel;blauw Unisex Slippers Adidas Adilette Slippers Adilette nFgwg4R0q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Converse Player Heren Sneakers Ox Maat Men 44 Star Groen RRzq7w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Unisex White Star Taylor 39 All Maat Chuck Optical 5 Sneakers Converse wAgqHXw

Maak nu een afspraak


Maat Sneakers 42 Heren Air 95 Max Nike 5 Zwart wnqHF1Cx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Converse Player Men Maat Heren Star 44 Groen Ox

Onze specialisten

Player Converse Sneakers 44 Heren Maat Star Groen Ox Men
Heren Black Motion Max Sneakers 2 Maat 44 Air Nike BwS4PqZB
Ride Zwart Heren Grisport Mid Wandelschoenen wnXqSdPZP
Industries Short Black Vintage Vintage Industries Terrance Black Terrance Vintage Industries Terrance Short FOpxtqOZw
Men Maat Ox Player Star Heren Converse Sneakers 44 Groen