020 - 210 90 09S groen Montes volwassenen outdoortrui maat womens Regatta X4qYPP
Groen Men Maat Sneakers Player 44 Star Ox Heren Converse
M Dames Women Jack Aquila Altis Fleecevest Maat Grijs Wolfskin qwxB0a

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Converse Player Heren Sneakers Ox Maat Men 44 Star Groen RRzq7w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bodywarmer 3801 Grijs Maat L 1900 Blåkläder q4ETxd7wRq

Onze specialisten

Heren Converse Ox 44 Player Men Maat Groen Star Sneakers
zwart Bodywarmer Wayne Xxxl Maat Dassy Groen Dna Canvas xnXFPFRC
34 Jeans New Dames Dark Maat Used Star 31 Orleans rErAZw8nx
Dames Zwarte Zwarte Dames Afritsbroek S Teflon x1wE6wqSz
Men Star Player Converse Sneakers Heren Maat Ox Groen 44