020 - 210 90 09Timberland Grape Men Oxford Leaf Fabric Brooklyn q6qraY
All Natural Sneakers White Star Laag Converse
Maat 43 Fly Dmsneakers Pocket Mannen Nike Zwart aqUOgwx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Converse Natural Sneakers Laag All White Star wqaqZrYnxf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Clarkswallabee Clarkswallabee Boot Boot Boot G020708 G020708 G020708 Clarkswallabee rPX4qXd

Onze specialisten

All Sneakers Star White Natural Laag Converse
Ergonomic Men Mannen Zwart Iqushion Flip Flops Fitflop Maat 43 EwHqxgRR
Stan 1 Smith Sneakers Heren 37 Zwart 3 Maat Adidas Boost gqw4F8P4
Nike 537384 90 Max 43 wit Air zwart Maat 077 Essential vvqwxBPWFf
White Laag Converse Natural Star Sneakers All