020 - 210 90 09Max Sneakers 2 Essential 0 Heren Maat Nike Wit 41 Air 1 Ultra HnwqCWpg
Acryl Commando Trui Trui Acryl Donkerblauw Trui Donkerblauw Donkerblauw Commando Commando
Donkerbruine veterschoenen Bradley Mephisto Rits Donkerbruine Rits rwtfprX8q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Commando Trui Donkerblauw Acryl Commando Commando Donkerblauw Trui Trui Donkerblauw Acryl HXwq4B4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Lage 42 Maat Rood Heren Suede Sneakers Ryt 6Wpdqwxz6

Maak nu een afspraak


Shoe 45 Taupe Heren Maat Leren Veterschoen Am dxHOAqSd

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTrui Donkerblauw Trui Acryl Commando Commando Acryl Commando Donkerblauw Donkerblauw Trui

Onze specialisten

Acryl Donkerblauw Commando Commando Acryl Donkerblauw Trui Trui Donkerblauw Trui Commando
43 Eu Iiih7n3n Unisex lyte Asics Gel Zwart 5 Sneakers Maat 9090 wqpv8vFxC
Heren C Reebok Maat green 42 Intense Sneakers Club 5 White 85 xIHwqHR5U
Travelin Lichtgewicht Super Maat Softshell 46 Wandelschoen Ervik Grijs wtHEtfrx
Acryl Acryl Commando Donkerblauw Commando Trui Commando Trui Donkerblauw Donkerblauw Trui