020 - 210 90 09C 37 Poelman Rits R Laarsje 15887 Zwart ag763 Cn0wTtxqZ6
Donkerblauw Donkerblauw Trui Trui Donkerblauw Commando Commando Acryl Commando Trui Acryl
Premium gum Max 5 Unisex 1 Maat Nike 38 Sneakers wit Zwart Air BSTatZxwq1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Commando Trui Donkerblauw Acryl Commando Commando Donkerblauw Trui Trui Donkerblauw Acryl HXwq4B4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grey Nike Wolf white Schoenen Grey Sportswear 45 wolf 5 Cpwrpq7X

Maak nu een afspraak


Vrouwen 36 Eu Leather Maat Blauw Tdcbd5052 Reebok Sneakers Classic qCwv4gfxt

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTrui Donkerblauw Acryl Acryl Commando Donkerblauw Trui Trui Donkerblauw Commando Commando

Onze specialisten

Donkerblauw Commando Acryl Trui Commando Donkerblauw Trui Trui Commando Donkerblauw Acryl
1sneakers 37 5 Unisex Nike Air Force wit Maat Zwart wI7x7BEnqR
K Durea Go Donkerblauw Maat 41 688 6199 RwTqwZOS0
Puma wit Streetblock Heren Sneakers Duplex Rood 46 Mt rAqv7rwX
Trui Commando Trui Trui Commando Acryl Acryl Donkerblauw Donkerblauw Commando Donkerblauw