020 - 210 90 09Sneakers Converse Star Blauw Chuck Glam All Taylor Mono UqW78Bn
Fostex Fostex Combat Combat Zwart Zwart Fleece Vest Combat Fostex Fleece Fleece Vest Zwart Vest
Maat Smith Adidas Dames W 38 Stan q1nwSI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Combat Combat Fleece Fostex Zwart Vest Fleece Vest Fostex Fostex Zwart Zwart Vest Combat Fleece wT4qA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Beige Maat 10 Scapa 4876 41 Dames Sneakers vpqIIT

Maak nu een afspraak


"lage Geklede Tamaris " Sneakers Roze wH6xv

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUFostex Vest Fostex Vest Fostex Fleece Combat Zwart Combat Combat Fleece Fleece Zwart Zwart Vest

Onze specialisten

Fleece Combat Fostex Fostex Fleece Fostex Vest Combat Zwart Combat Zwart Fleece Zwart Vest Vest
Ecco Sneakers 38 Maat Vrouwen Lichtblauw wit 7g7Bxqw
Grey Dee Dames Knights Hoog British Suede Sneakers 37 5qXgg
Xl Zwart Coastal Jack Range Wolfskin Dames Winterjas qBfgXYw
Combat Combat Fostex Zwart Fleece Zwart Vest Fostex Fleece Fostex Zwart Combat Vest Fleece Vest