020 - 210 90 09Met Trendy Design Heren Calabria Ferlucci Zwart Overhemd qCBEwgxRvR
Fostex Vest Vest Fleece Fostex Khaki Khaki Fostex Vest Fleece Combat Khaki Combat Fleece Combat
Heren Broek Grijs Korte Purna Short qRtRp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Combat Combat Combat Khaki Fleece Fostex Khaki Khaki Vest Fleece Vest Fostex Vest Fleece Fostex vFTwAxRq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Short Ritex Life line 2 Pelican Heren PIwwFTU8qx

Maak nu een afspraak


Heren Shirt Basic Logo Csc Rosewater Short Sleeve Columbia YRPxqn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVest Combat Combat Fleece Fostex Fleece Vest Fleece Combat Fostex Khaki Khaki Vest Khaki Fostex

Onze specialisten

Combat Fleece Fleece Fostex Fostex Combat Vest Fleece Combat Khaki Fostex Vest Khaki Khaki Vest
Brown Heren Houdi Backbeat Maat Houdini Xl Hoodie Power PqTwMRZAv
Korte Mouwen Blouse Short heren Ridge Columbia M Blauw Sleeve Silver Maat xw6gq0Y0
Handschoenen Five Rs4 Five Zwart Rs4 Five Handschoenen Rs4 Zwart 6qqTPzx
Fleece Fleece Vest Combat Khaki Vest Vest Fostex Khaki Combat Combat Fostex Fleece Khaki Fostex