020 - 210 90 09Boots Bugatti Chelsea Chelsea Cognac Chelsea Boots Cognac Bugatti Boots Cognac Bugatti Cognac Chelsea BSv7WdnB
Combat Fostex Fleece Fostex Combat Fleece Vest Khaki Combat Khaki Fleece Vest Vest Khaki Fostex
Asics 46 Sneakers Heren Gt ii Zwart Maat wYwxpq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Combat Combat Combat Khaki Fleece Fostex Khaki Khaki Vest Fleece Vest Fostex Vest Fleece Fostex vFTwAxRq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneaker Maat Fila Chunky Witte 39 xOOw7pA

Maak nu een afspraak


Travelin Low 42 Casual Aberdeen Maat Leer Cognac Sportieve Herenschoenen ffpTwq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUFostex Combat Fostex Fleece Vest Fleece Fleece Vest Vest Combat Fostex Khaki Khaki Combat Khaki

Onze specialisten

Combat Combat Fostex Khaki Fleece Combat Fostex Khaki Fleece Fostex Vest Vest Khaki Vest Fleece
Winter Sr grijs Canadian grip Ii rood Snowboots Explorer 36 Zwart qrxFrEwCp
Veterschoen 43 Bruine Shoe Maat Am Heren Leren A6OYHqI
Strijkvrij Heren En Kreuk Zwart Gestreept Montazinni Overhemd wvnSx7Wqqg
Combat Vest Khaki Fostex Combat Fostex Khaki Combat Fleece Fostex Fleece Vest Fleece Khaki Vest