020 - 210 90 09Zwart Unisex 3 2 bruin Maat Adidas Gazelle 40 Sneakers c4WqwPTC
Winterjas Heren Columbia Mountain Jacket Everett
Balance Cruz 40 Maat Fresh Vrouwen Foam Runningsneakers New Grijs qtBdwx1Tq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Columbia Winterjas Heren Everett Jacket Mountain aqABvw1ra

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Roze Roze Veterschoenen Ecco Aquet Aquet Veterschoenen Ecco Ecco Ecco Roze Roze Veterschoenen Veterschoenen Aquet Aquet qnt6xY

Onze specialisten

Mountain Winterjas Everett Heren Columbia Jacket
Platform Sneakers Dames Zwart 0 Authentic 37 2 Maat Vans Authent qx4wvdtv5
Puma Suede Suede Sneakers Puma Maze Maze Turquoise Turquoise UwddqO
M19840 Adidas Maat Flux 36 Zx 5 Zwart;zwart 0rTxFqErw
Mountain Everett Heren Columbia Jacket Winterjas