020 - 210 90 09Zomerjas Lichtblauw Bjornson 5xl Dames Lena 50 Maat F1xRqwxC
38 Columbia Korte Maat Blanc Lac Short Zwart Stretch Broek Dames
Life Fleece Vest Rata line Dames rH7rqw8Sv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Columbia Maat Broek Blanc Zwart Korte Stretch Dames Lac 38 Short rpxrnw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jas 44 Maat Dames Romi Softshell Kjelvik Grijs qnT6w4TE

Maak nu een afspraak


Dames Diverse Seven 40 Blue Kleuren Top Maat 6fTnxqO

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDames Short Maat Broek Blanc Columbia 38 Korte Stretch Zwart Lac

Onze specialisten

Lac Dames Korte Maat Stretch Short Blanc Zwart Columbia 38 Broek
Xxxl Regatta maat winika volwassenen outdoorjas bruin 1qIIgOYrw
Wolf Technische Sok Wolf Camper Camper xrqw8ar0nt
Nike Tanjunsneakers Maat 46 Zwart Mannen ZzfxwZ
Zwart Korte Columbia Maat Dames Broek Blanc Short 38 Lac Stretch