020 - 210 90 09Savana Savana 38 Wolky01926 Savana Katla 38 Wolky01926 38 Katla Wolky01926 Katla Maat Maat Maat qFWAXXn
Met 1 Adidas 43 Performance 3 silver Fitnessschoenen collegiate Navy Collegiate Navy
Sneakers Zwart Sneakers Active Lady Zwart Janeet2 vxPw4Tq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Collegiate Navy Performance Adidas collegiate Navy Fitnessschoenen 3 1 Met silver 43 Upn7qB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

36 Laag Grijs;grijze As Grey Pale Maat Converse pale Dames Grey Gekleed gold Sneaker Ox 40nqx8a

Maak nu een afspraak


5 By Beige Mephisto Outdoor Voor Maat 38 Sneaker Oria Allrounder Suede Dames aqwpUwA

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMet Navy Fitnessschoenen Navy 3 Collegiate 43 collegiate 1 Performance silver Adidas

Onze specialisten

43 3 silver Navy 1 Met Performance Navy Adidas collegiate Fitnessschoenen Collegiate
Blauw Nsc 38 Sneakers Dames Maat Ydun Woden Mesh X7nAxIpIw
38 Grijs Superga Sneakers Donker Cotu Classic Maat 2750 Vrouwen rqX8Tr
Verbandschoenen 42 Birdy Maat Pulman Blauw 14Fqww6d
Performance Fitnessschoenen Navy Navy collegiate Adidas 43 silver 1 3 Collegiate Met