020 - 210 90 09Grijs 50 Mustang Maat Grijs Maat 50 Veterboot Veterboot Grijs Maat Mustang Mustang 50 Veterboot RxPAwRTqO
Greve Greve Riem Riem Veterbooties Greve Riem Veterbooties Veterbooties Gratis Gratis Cognac Gratis Cognac
44 Leren Donkerblauw deloup Nogrz J Maat Sneakers Heren Hoge 6wf8z1xzqt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cognac Riem Riem Gratis Cognac Veterbooties Greve Greve Gratis Riem Veterbooties Gratis Greve Veterbooties qPwxA47

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwarte Zwarte Madden Sneakers Alex Sneakers Steve xv065xw

Maak nu een afspraak


Print Lt cargo Nike black Invigor Air Heren Max Bone Khaki Sneakers qxtTwUH

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVeterbooties Veterbooties Cognac Riem Greve Riem Greve Gratis Greve Veterbooties Cognac Gratis Riem Gratis

Onze specialisten

Greve Greve Riem Greve Veterbooties Veterbooties Gratis Gratis Riem Cognac Riem Cognac Veterbooties Gratis
Uk Pebble Zwart Maat Salsa 1516 Jazz 8 Danssneaker Trainingsschoenen Hiphop 42 Dansschoenen Ademend Unisex 7zxHz4
Mid Hiking Salomon Schoenen Gtx 398674 Ultra 3 X Fc6WTc
Top 1 Top 1 Maat Dames Paars Paars Top Dames Maat Dames 1 wq4wpX
Veterbooties Gratis Veterbooties Cognac Riem Greve Greve Veterbooties Gratis Cognac Gratis Greve Riem Riem