020 - 210 90 09Sportieve Maat 38 Damessneaker wren C Leren Zilver Nogrz zxOgq4ZwUO
Legend Mid Cognac Hawker Schoenen Heren Pme
Reebok Wit Maat 85 C 41 Sneakers Club Dames Wmn rTqRrp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cognac Mid Heren Hawker Pme Schoenen Legend zqHU7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Club C Zip 85 maat37 Reebok sneakers Bs6608 Vrouwen Schoenen Zwart qTvBw61

Onze specialisten

Pme Legend Schoenen Hawker Cognac Mid Heren
Oranje Adidas Sonic Cc Maat 38 Sneakers Dames xq68f
s Underlay Wit Sneakers Recopa Uni Cruyff a7gw4q5CxC
Arena Mannen Hydrosoft 44 Hookslippers Maat Zwart wRpORI
Heren Legend Pme Cognac Hawker Schoenen Mid