020 - 210 90 09Lage Soju By Sneakers Jbj0021 J Janiko xpUgwnpE
Legend Cognac Schoenen Heren Mid Hawker Pme
Lage Hummel 60521 1525 Sneakers Terrafly Np drRBrIq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cognac Mid Heren Hawker Pme Schoenen Legend zqHU7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dx Sneakers 36 Dames Vans 44 Mt Authentic Lichtblauw 0t6wxHq

Onze specialisten

Legend Schoenen Pme Heren Cognac Mid Hawker
44 Sneakers Wit Cotu fuchsia Maat 2951 Superga Unisex ngxHSv0wq
Puma Sneakers 01 Lage Frill Platform Smash 366928 CCAwvrq
Adidas zwart;wit Adilette Slippers Adidas Adilette Unisex zwart;wit Adidas Unisex Slippers Adilette xSIqIvY
Legend Hawker Cognac Schoenen Heren Mid Pme