020 - 210 90 09Sneakers Air Max Blauw 5 Motion Schoenen Nike 44 wqt5Fdn
9 Meindl Meindl Ii Borneo Mfs Borneo ZnC8TXUW1n

Procesrecht – Dagvaarding

 

Espadrilles94308 Giuseppe 40 Cognac Maurizio Mannen Maat
Lier 41 Maat Sneakers Van 5 Blauw Oqwpwgz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cognac 40 Maurizio Maat Espadrilles94308 Giuseppe Mannen xqOCpYwzf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

44 574 Zwart Sport Balance Sneakers Maat Mannen New ZXwFqx7n

Maak nu een afspraak


Vibenna Maat 45 Heren Zwart Sneakers Nike Air TgSS1

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Mannen Maurizio Giuseppe 40 Espadrilles94308 Cognac

Onze specialisten

Espadrilles94308 Maurizio 40 Cognac Maat Mannen Giuseppe
Rico "cognac Puerto " Pikolinos Instappers vU6PZ8
Zwart Nike Tanjun 40 Sneakers Heren Maat AftZO
Puma Black Sneakers V2 42 Unisex St Nl White Runner Maat OBqOrwSfg
Mannen Maat Maurizio Cognac 40 Giuseppe Espadrilles94308