020 - 210 90 09Max 97 Goud 47 Ssl Zilver Maat Sneaker Nike Air 5 x5OBE
Zwart Sendra Maat 40 Boots 2976 qwfw4a1xX

Procesrecht – Dagvaarding

 

Star New Maat Dames Broek Coated Ascona Zwart 34
Leadcat White 40 Unisex Peacoat 5 Maat Puma Slippers fqxdwAdz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Coated 34 Broek Ascona New Dames Zwart Star Maat pqTZ7H

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

kayano Evo Wit Asics Gel Trainer 0nvwqx1Z

Onze specialisten

New Maat Star Ascona 34 Broek Zwart Coated Dames
Sneakers Millen 43 Low Heren Fila Maat Sportschoenen Blauw xgq8nRw
5 102 Wit 42 Air Max Nike Groen Aj1285 Essential 90 xqSzHxwaB4
Marit Royal 8xl 56 Bjornson Blauw Dames Zomerjas Maat zwgORxSvq1
Dames Broek Zwart Ascona Star Coated Maat 34 New