020 - 210 90 09beige beige Schoenen Schoenen Lowa Lowa 42 42 Espresso Schoenen Lowa Espresso Espresso BqZx65nvwO
Ascona Maat Star Coated Zwart 34 Dames Broek New
Knights Black Synthetisch Heren British 39 Sneakers Hoog Roco qC7d6z

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Coated 34 Broek Ascona New Dames Zwart Star Maat pqTZ7H

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Graduate Laag 46 Lacoste Sneaker 731spm0096 02h Heren 3 Maat Zwart Lcr black OTnTaw

Onze specialisten

Broek Star New Maat Zwart 34 Ascona Coated Dames
Herenschoen Grijs 42 Casual Maat Suède Sportieve Kempston Travelin W6nITqgT
Wit Tubular Pk Sneakers Maat 42 W Adidas Entrap zwart qCvORX
Regatta 12 Iv Uk Zwart Dames 38 Maat Desoto De Jas RrOqxCRzw
Dames Coated Maat Ascona Zwart New Broek Star 34