020 - 210 90 09Maat Xxxl Mohale Mannen line Grijs Life Afritsbroek wRTBa
Coast Dames Fall Trousers Blauw High Maat 40 Fjallaven Wandelbroek
zwart Maat Regular Broek Plus Directalpine Blauw 0 S Lange 1 Heren Cascade U46fZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Coast Blauw Maat Fall Wandelbroek Trousers 40 High Fjallaven Dames wYq5BgYC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Joakim Bjørnson Maat Donkerblauw Pullover Heren 2xl nqXrwX8zxB

Maak nu een afspraak


Protest Zip Top Protest Full Zeke Zeke YwdqdB

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUFjallaven 40 Trousers Wandelbroek High Dames Maat Blauw Fall Coast

Onze specialisten

Blauw Maat 40 High Fall Fjallaven Dames Trousers Wandelbroek Coast
Jas Zwart Petter Maat Bjornson Softshell Heren S q5W7zOUpn
Groen L Heren Hybrid Fleecevest Regatta Robson Maat AqTwZ
Bruin Sneakers Fila Brooklyn Maat 46 Heren wSxAx5X
Dames High Wandelbroek 40 Fall Fjallaven Trousers Coast Maat Blauw