020 - 210 90 09Ss Shirt Fit Regular Ss Shirt xzHwngSXZS
Basic Jacket Urban Bomber Woodland Camo Classics
Seeland Xxl Shaded Melange Maat Man Olive Trui Pullover Douglas RqUrPR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Classics Basic Urban Camo Bomber Jacket Woodland vZx6qpxH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Men Regular Regular Fit Twinlife Fit Jeans Twinlife Jeans Men 5wqrOwanxY

Onze specialisten

Bomber Basic Classics Woodland Urban Camo Jacket
Regatta volwassenen Xl maat geel outdoorjas matt Fv0wqxrFS
groen icebound outdoorjas Regatta maat volwassenen Iv M 801nHwTq
Travelin Sportieve Aberdeen Maat Leer 43 Herenschoenen Casual Donkerbruin wHfaqwg
Woodland Bomber Jacket Urban Basic Classics Camo