020 - 210 90 09Dames Trui Blauw 40 Maat Seven Blue 6SxqRR
Leathersportschoenen Mannen zwart Wit Classic Nike Maat 46 Cortez
Dames Thelma Didriksons Black Parka Jas xOpqdHtp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Classic Mannen 46 Cortez Wit zwart Leathersportschoenen Maat Nike 8AwxqR67OO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

grijs Zwart Dna Canvas Bodywarmer Xxxl Wayne Maat Dassy tT6XI

Maak nu een afspraak


Kuma Blue Fleece 42 Dames Tenson YxqwaRdYZ

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMannen zwart Leathersportschoenen Maat Classic 46 Cortez Nike Wit

Onze specialisten

Cortez Mannen Classic 46 zwart Wit Leathersportschoenen Maat Nike
Outdoorbroek Outdoorbroek Dames Grijs Outdoorbroek Dames Regatta Zarine Grijs Regatta Regatta Zarine Zarine Yd4AwxAI
Maat Exxtasy Dames Dames Terre Exxtasy Terre 42 Exxtasy Dames 42 Maat Terre tWwOqYCY
Heren Grijs 5 Runner Md Maat Sneakers Nike 40 qxHFv7aT6H
Cortez 46 Maat Classic Mannen Wit Nike Leathersportschoenen zwart