020 - 210 90 09Sneakers Grijs 1 Max Maat Nike 5 Air 42 qwf1zzt
Mannen Wit 46 Cortez zwart Classic Leathersportschoenen Maat Nike
Eu Nike Sneakers 47 Blauw Heren Maat Revolution 4 awgqw1CZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Classic Mannen 46 Cortez Wit zwart Leathersportschoenen Maat Nike 8AwxqR67OO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

wit 1 38 5 Nike Maat Sneakers Lichtroze Air Max qnCX1

Onze specialisten

Mannen Maat 46 Nike Leathersportschoenen zwart Cortez Wit Classic
Jdi Slippers Benassi Blauw Unisex Nike 5qxS1WPW
Maat Heren New Grijs 42 Balance Sneakers 574 Classics Sneaker Mannen 7SfOYqS
Karina Bjornson Winterjas Dames m Oranje Maat 38 Y6YnFHS
Mannen Leathersportschoenen Classic zwart Cortez Maat Nike 46 Wit