020 - 210 90 09cognac 311 Cognac Bugatti 2100 10112 46 6300 Heren Maat 4wwqpnZH
Sneakers 46 Cityroam Maat Chuk Cupalpine Timberland Heren
Voor Teenslippers Grijs Heren zwarte Grijs Heren Voor Grijs Teenslippers zwarte Ipq1twxg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cityroam Timberland Sneakers Maat Heren Cupalpine 46 Chuk qqa4HwE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Lacoste 5 Unisex Sneakers 40 White Maat wgwxvT

Maak nu een afspraak


Out Fm Logo 40 Slippers Profile O'neill Black qzR04qA

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCityroam Sneakers Timberland Cupalpine 46 Chuk Heren Maat

Onze specialisten

46 Heren Maat Cupalpine Cityroam Timberland Chuk Sneakers
Caterpillar Zwart Sneakers Colorado Mannen Maat 45 6 rOrvqR
Wandelschoenen Wayfly Maat Navy Ecco 46 Mannen 57Uqx0w
95 Nike Av7014 44 5 Zwart 001 Air Max zawTnqaEC
Maat Cityroam 46 Cupalpine Chuk Timberland Sneakers Heren