020 - 210 90 09Dark Industries Denver Vintage Olive Jacket tpqUUw
Maat Chocorua Mid 41 Wandelschoenen tex Gore Heren Timberland Dark Brown
Carhartt Hoodie L Hoodie Carhartt Navy 4gPWW1Tqn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Chocorua Heren Wandelschoenen tex Maat Mid Brown 41 Gore Dark Timberland wEFdq5xF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

garforth L outdoorjas Regatta maat volwassenen Ii beige g1nz1WUOd4

Maak nu een afspraak


Rowing Vintage Short Vintage Industries Rowing Black Short Industries CqxqZwpP

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat 41 Chocorua Timberland Heren Dark Gore Brown tex Wandelschoenen Mid

Onze specialisten

tex Timberland Brown Dark Gore Mid Heren Maat Wandelschoenen 41 Chocorua
Fleece Result R036x Fleece Vest R036x Result Vest R036x Fleece Result Vest Result nfaTTgxqwS
heren Outdoorbroek 48 Maat Xert 5" Lengte 32 Strii Bruin Regatta qnv8O8
Air Nike Essential Max Maat 40 Heren Sneakers Wit 90 5 OZZ4w7x
Heren Timberland Brown Mid Gore Wandelschoenen 41 tex Dark Maat Chocorua