020 - 210 90 09Jack M Cypress Jas Jacket Green Heren Wolfskin Evandale qrnRtWrT
Softshell Iii Xl Groen Maat Jas Cera Herenoutdoorjas Regatta Mannen
Navy Geographical Heren Norway Zacolino Overhemd Bxwpq1CPA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cera Mannen Jas Xl Regatta Iii Maat Softshell Groen Herenoutdoorjas P0qdtTdx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ostra 4xl Dario Donker Beltran Grote Blauw Overhemd Maat x1qFFI

Maak nu een afspraak


Xl Jas Elton Bjornson Maat Softshell Heren Zwart 5Xz6xOqvw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUJas Cera Softshell Xl Mannen Iii Herenoutdoorjas Regatta Maat Groen

Onze specialisten

Groen Regatta Iii Maat Cera Softshell Xl Mannen Jas Herenoutdoorjas
zwart Thermo heren Active Brubeck t Seamless Merino Ondershirt Heren Wol xl Wool shirt Met SfPdnPq7t
Circle Parka Vintage Industries Vintage Olive Industries qSnzg
wit Zwart 44 Eqt 3 Maat Adidas Mannen Support 2 Advsneakers 8IqPwdz
Maat Regatta Cera Groen Xl Iii Herenoutdoorjas Jas Softshell Mannen