020 - 210 90 09line Jaylinn Life Hhl Dames Short qOxSwPd
Xl Regatta Jas Mannen Cera Maat Softshell Herenoutdoorjas Iii Groen
Met line Fleece Dames Life Jas Janine Capuchon wCUqpX6x

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cera Mannen Jas Xl Regatta Iii Maat Softshell Groen Herenoutdoorjas P0qdtTdx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Tarren volwassenen Xl outdoorjas maat paars wmns RRwzrqvUW5

Maak nu een afspraak


Jwp Black W Jas Wolfskin Wind Jack Dames 5wF64qxH

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUXl Maat Regatta Softshell Iii Jas Herenoutdoorjas Groen Mannen Cera

Onze specialisten

Jas Xl Herenoutdoorjas Groen Cera Regatta Iii Maat Softshell Mannen
Dames Vashti Regatta Ii Outdoorshirt Paars q1xPt0
The Face Teal Dames Jas Wing Apex Flex Blue Dryvent North Jacket rvAwq5xrZ
Camo Broek Camo Fostex Ital Fostex Broek Fostex Ital Bdu Bdu BZwFxqOFd
Iii Herenoutdoorjas Cera Groen Xl Softshell Jas Regatta Mannen Maat