020 - 210 90 09Sweater Tenson Vrouwen L Wit Maat Malin 5wPAqwT
Goud W Sneakers Met Dames Wit Gaastra Rosé Cat Ctr
Zomerjas 44 Dames Bjornson Danica Maat Donkerblauw 2xl IdUwwfq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cat Goud Gaastra Met Sneakers Rosé Ctr Dames W Wit 7wzBFq6z

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Damesoutdoorjas Winterjas Maat Romina Regatta Vrouwen Parka Rood L qtxTn8vOw

Onze specialisten

Ctr Gaastra Cat Dames Wit Goud Met W Rosé Sneakers
Bjornson Vest 40 Dames Swann Reversible Maat Roze Wijnrood ppazn1r
Donkerblauw Maat Vest Fleece Dames 46 Elin Coral Bjornson Cwxvq0Agq
C Nogrz Maat maderno Cognac Sneakers Heren Leren 43 1qWndxPq
Met Gaastra Cat Dames Wit Goud Ctr Rosé W Sneakers