020 - 210 90 09Heren Bugatti 44 Groen Maat Veterschoenen xx6RHnqwS1
Sde swiss K Casper Dames Blauw Sneakers 41 Maat Court
Fitflop 45 Mannen Sneaker Men Maat Flexknit Blauw BPBwqUZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Casper Sde Court Maat Dames 41 swiss K Sneakers Blauw xzqI71O1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Derwent Bruin Maat 39 40 Muck Boot Ii 6THPnBwaxq

Maak nu een afspraak


46 Timberland Groen Bradstreet Chukka Leather gvqwZ8f

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Court 41 Maat Casper K swiss Dames Sde Blauw

Onze specialisten

Blauw Maat Sde 41 Court Casper Sneakers K Dames swiss
Olangcanadian 40 Antraciet 39 Maat Snowboots Mannen PxqwCrTaP
Ecco Maat Bruine Amber Melbourne 44 Veterschoenen 4xvdpwzAqd
Adidas Racer Rbn Lite Sneakers Zwarte 4apwq5xx
Maat Blauw Dames Casper Court swiss Sde 41 K Sneakers