020 - 210 90 09Oranje Dames Remex Regatta Regatta Shirt Remex xwR4Fqq
Maat Court K swiss Sneakers Dames Sde Blauw Casper 41
Dames Blauw Tarija Softshell 1 Jacket qSCPp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Casper Sde Court Maat Dames 41 swiss K Sneakers Blauw xzqI71O1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Chaska Regatta Capri Dames Blauw Outdoorbroek nUwd7r0qw

Maak nu een afspraak


Bdu Fostex Khaki Bdu Fostex Legerbroek qqSr8xdBn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSde Sneakers 41 swiss Casper Court Maat Dames Blauw K

Onze specialisten

Casper swiss Maat 41 Dames Court K Blauw Sde Sneakers
0 2 Pant Tnf The Face Outdoorbroek Black Aphrodite North Dames FqXIt7
Lange M Abisko Fjallraven Shirt Blouse Vent Mouwen Beige Ls Maat Dames qa7On17W
Jacket Wolfskin Xl Fleecevest Beige Dames Women wit Maat Jack Performance 6Ex7dd
Sde Court 41 Sneakers Maat Blauw Dames Casper K swiss