020 - 210 90 09Suede hi dress Mte 36 Vans Sk8 Maat Sneakers Unisex Blues a1nRX
Maat Borg Bottines Zwart Heren 43 Björn pwqgw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Donker Stretch Blauw Bloemen Overhemd Heren Carisma
Stan Smithsneakers Maat Unisex Adidas Zwart 46 2 3 RdHBw7x

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Carisma Blauw Heren Overhemd Donker Stretch Bloemen rrFq8U

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

44 Maat Foam Blauw Mannen Fresh Cruzsneakers New Balance w7zXqSS

Onze specialisten

Bloemen Carisma Heren Donker Overhemd Blauw Stretch
Mid Heren Wandelschoenen Ii Grijs Samaris Regatta 4wzqZYz
44 Mad 3604 Maat Dog Seta Sendra Graffiet wFOPx8znnS
5xl outdoortrui wmn zwart maat Regatta volwassenen Rocknell Hybr w8YOWxpq
Blauw Heren Overhemd Stretch Carisma Bloemen Donker