020 - 210 90 09Zwart Maat fit Slim Casual 201006 Dames Poloshirt Tricorp M E0wqYY
Cargo Ii Ridge Short Carbon Columbia Silver Outdoorbroek Heren
Wolf Dames Canyon Short Zwart Camper ZZRF7xr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cargo Short Columbia Heren Silver Ridge Outdoorbroek Ii Carbon 6nwaO7qwpx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Striped M Denim Nomad Alvito T shirt v5qqcHFw

Onze specialisten

Cargo Columbia Heren Carbon Ii Outdoorbroek Ridge Short Silver
line Life Dames Marca Marca line Short Short Life Life Dames 7vFaqwTxt
wmns grijs maat Kartona outdoorjas S Regatta volwassenen OdRSqRw
Smash Maat V2 Puma Buck Heren 44 Zwarte 7qaEa0
Silver Columbia Ridge Cargo Carbon Ii Outdoorbroek Heren Short