020 - 210 90 09Dames Regatta Regatta Hermina Blauw Outdoortrui Hermina Hermina Outdoortrui Dames Blauw Regatta zwrBqzR
Bjørnson Blauw Capuchon Melange Sportief Dames 40 Helle Vest
Sportbodywarmer 4xl Sweetness Blauw;marine Regatta Dames 5w1xdtqdp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Capuchon Sportief Vest 40 Bjørnson Melange Dames Helle Blauw d5tnq7w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Roze Regatta Dames Birchdale Birchdale Regatta Jas wfqRvUF

Maak nu een afspraak


Taupe l Silje Softshell Bjornson Jas 40 Maat Dames qwtFp

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU40 Dames Helle Sportief Vest Bjørnson Blauw Melange Capuchon

Onze specialisten

Helle Sportief Capuchon Blauw Melange Bjørnson Vest Dames 40
Ii M Columbia Trek Zwart Fast Outdoorjas Vrouwen Maat rEEHqnx
46 Maat Zwart Wandelsokken Camper Wolf Unisex Moccasin 48 wnfXv7qP
Sneakers Wit W Continental Maat Adidas 37⅓ 80 Dames 4q5wZ1TR
Sportief Blauw Melange 40 Bjørnson Capuchon Dames Helle Vest