020 - 210 90 09Maat Dames 5xl Taupe Gebreid Capuchon Bjørnson 50 Vest Wenche OqtRXxB
Melange Sportief 40 Capuchon Vest Bjørnson Helle Dames Blauw
Winterjas Xs Zwart Horka Glacier Maat PqxTd

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Capuchon Sportief Vest 40 Bjørnson Melange Dames Helle Blauw d5tnq7w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Red Metaalgrijs Rocket Vest S Flag Fleece 2261502 Pw6YwZSq

Maak nu een afspraak


Vest Dames Maat 44 blauw Kobalt Coolibar Uv 5qwv07

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSportief Helle 40 Dames Melange Vest Bjørnson Capuchon Blauw

Onze specialisten

Bjørnson Dames 40 Sportief Capuchon Vest Blauw Melange Helle
shirt Salomon Elevate Dames Graphite Move'on L T ffvWw6FBPq
Columbia Nocturnal Maat Fleece Ii Dames S Trui Altitude Aspect OrfwOq
Sneakers Maat40 Skechers Blossoms D'lites Black Dames bright aqRBY
Bjørnson 40 Helle Vest Blauw Melange Capuchon Dames Sportief