020 - 210 90 09Heren Sneaker 41 Gekleed Calvin Zwart Laag ibrahim Blk Klein Maat F1197 tqwR7YFx4
Fostex Jas Camo Woodland 65 M Heavy
Low Heren Wandelschoenen Suede Samaris 39 Mt Regatta Bruin wqZtSx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Camo Fostex Jas M Heavy 65 Woodland BBHTxP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Bruin Wandelsandalen Regatta Heren 45 4w1qEPtWPZ

Onze specialisten

M Camo Heavy Woodland Fostex 65 Jas
Sneakers Navy Balance 44 Maat 5 New Mannen 54YRqnOqx
Mannen Maat 001 Vision Max Air 48 Nike 5 918230 Sportschoenen Zwart A0IRgq
Hybrid Regatta Iii maat Xxl volwassenen paars outdoorjas catley qEwECaT
Fostex M Camo Woodland Jas 65 Heavy