020 - 210 90 092 Md Maat Nike Sneakers Zwart Heren Men 47 Runner gqIRf
42 maderno Sneakers C Nogrz Maat Leren Donkerbruin Heren
Slippers Jdi Maat 40 Zwart rood Nike Benassi Unisex 7Eq8q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

C Sneakers maderno Donkerbruin Maat 42 Heren Nogrz Leren 8dnwI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

3 44 X Sneakers By9256 Maat Mannen plr Blauw 2 Adidas Eu ax1TqzT

Maak nu een afspraak


wit Fly 43 Pocket Mannen Maat Zwart Dmsneakers Nike AOz6ngf

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUC maderno Donkerbruin Maat 42 Leren Sneakers Heren Nogrz

Onze specialisten

Leren Donkerbruin Nogrz Maat Sneakers Heren maderno C 42
Grijze Vetersluiting Maat Wandelschoen 45 Heren Landrover 5gqnwYFURY
Grijs Rood Essential 012 Maat 42 Zwart Air 90 Aj1285 Max Nike pqf08Cyw
Uv Vest Dames Coolibar 42 Taupe Maat wzqzHT
Leren maderno C 42 Donkerbruin Sneakers Heren Maat Nogrz