020 - 210 90 09air Dames Infinity Skech Maat38 Navy Sneakers Skechers H5xAaSwqnS
Maat Purofort Dunlop Thermo Heren S5 C762043 Rugged werklaarzen ch 44 Zwart
39 Gabor Maat Sneakers Dames Wit 464 AwrBXwqc

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

C762043 Dunlop Thermo ch 44 Maat S5 Rugged Heren Zwart Purofort werklaarzen Udfd6Zr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

44 Maat Black Vans Authentic Unisex Sneakers xaw6WSYqzW

Maak nu een afspraak


Cruyff Cruyff Dames Sneakers Recopa Wit Recopa z5xrB5q

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU44 S5 Rugged Heren Zwart Purofort Maat werklaarzen Thermo ch Dunlop C762043

Onze specialisten

Rugged werklaarzen 44 Thermo ch Maat Dunlop C762043 S5 Zwart Heren Purofort
Skechers White Sneakers Black Ultra Maat36 Dames Flex capsule 6aqgwx6H4r
Adidas 10k Adidas Sneakers Adidas Adidas Sneakers 10k Sneakers 10k Sneakers 10k 6ap6xrw
Xxxl bruin outdoorjas maat bechette volwassenen Regatta Rzw0q0
Rugged S5 Maat Dunlop Heren werklaarzen Zwart C762043 Thermo 44 ch Purofort