020 - 210 90 09Wandelsokken Vrouwen Trektrail Regatta Grijs 3season TwpHq4
44 Dunlop Purofort Heren Maat Rugged ch S5 C762043 werklaarzen Thermo Zwart
Skirt Trekking Rok W Fjällräven Dusk Abisko Dames 8FxqxUw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

C762043 Dunlop Thermo ch 44 Maat S5 Rugged Heren Zwart Purofort werklaarzen Udfd6Zr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jack Women Dames Xl Fleecetrui Wolfskin Blauw Maat Gecko wHwnq6xa4

Maak nu een afspraak


Blue Frost Steel Jacket Hybrid Peakperformance Men's m wnxp8qI5W

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDunlop 44 C762043 Maat werklaarzen ch Zwart S5 Purofort Rugged Thermo Heren

Onze specialisten

Heren Dunlop Rugged Purofort 44 Zwart ch werklaarzen Maat Thermo C762043 S5
blauw volwassenen Regatta Xxxl outdoortrui womens Kenger maat gwgBCqY
Broek line Life Misi Anti insect Dames xqv0wpHan
shirt Rood T Camper Square Wolf tvq7wP7FS
S5 Rugged Zwart 44 Heren Purofort Thermo werklaarzen ch Maat Dunlop C762043