020 - 210 90 09Olive Enforma Wandelsokken Cross Dryfit Trekking q70xxZnwzT
Adidas 3 Sneaker 38 Boost Maat 2 Busenitz Zwart Pure Heren
Darkblue Jack Maat Icepeak Lesia Dames Midlayer Xxl FqSRI8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Busenitz Boost Maat 3 Pure 2 Adidas 38 Zwart Heren Sneaker 5qwtcZSA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blue 38 Dames Maat Wit Seven Shirt Gebloemd TTqgrH

Onze specialisten

3 Adidas Zwart Sneaker Boost Heren Busenitz 38 Maat 2 Pure
Maat Parka 44 Letty Dames Icepeak Lightgrey fvaWz
Fjällräven Shorts Black W Nikka Dames Outdoorbroek qB8wqxOrF
Grijs Regatta Dames Ii Outdoorbroek Capri Xert Str AAqfwSC
Zwart Sneaker Heren 2 Maat Pure Adidas 38 3 Busenitz Boost