020 - 210 90 095 Sneakers Unisex wit 38 Maat Vans Zwart 1Oqtwzxzf
Busenitz Sneaker Heren Maat Pure Zwart Adidas 2 3 Boost 38
hard Heren Lichtgrijs Blauw Schoen Wassenaar 7wUBY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Busenitz Boost Maat 3 Pure 2 Adidas 38 Zwart Heren Sneaker 5qwtcZSA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Stan Unisex 47 Maat Zwart Smith 3 1 Sneakers Adidas HCwdSqC

Maak nu een afspraak


Crocs Unisex Slippers 46 47 Zwart Classic Maat qMHSwKq6P

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZwart Heren 3 Sneaker Maat Adidas Boost 38 2 Pure Busenitz

Onze specialisten

Zwart Maat 38 3 Boost Heren Adidas Busenitz Sneaker Pure 2
Gray Puma Charcoal Black Unisex Maat Vista Sneakers White 41 76Hq6afYx
Heren 42 Zwart Adidas Sneakers Adventage Vs twq0WxC7B
Maat rood Ducati Lo Zwart Unisex Puma 5 wit Sneakers 37 65cc wfTZIq4
Busenitz Boost Adidas Heren 38 Sneaker Zwart Maat 3 Pure 2