020 - 210 90 09Piqué Fjällräven Xxl Blauw Maat Heren Polo Shirt Crowley 5w4xwPC
Mannen Leather Wandelschoenen 47 Kimtah Teva Bruin Mid
Classics Basic Jacket Black Urban Bomber 4PdvPq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bruin Teva Mid 47 Wandelschoenen Mannen Leather Kimtah xqgxYF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Protest Mouw shirt Lange Jericho Gasxl T Heren Blue rw6vpBrqx

Onze specialisten

47 Teva Kimtah Wandelschoenen Leather Bruin Mannen Mid
Maat Sporttrui Rood S heren Bravo Falcon SOxn8q4x
Dusk Sten M Fjällräven Jas Heren Jacket Spnqzz6X
Wandelschoenen Mannen Ecco Wayfly Maat Navy 42 qAnYf4ZH
Kimtah Bruin Mannen Mid 47 Teva Leather Wandelschoenen