020 - 210 90 09Flag 2261510 Maat Hoodie Switch Rood Red 3xl dpAWd
licht Geel Heren Sinner Manado Bruin 41 Maat Slippers
Wolfskin Dames Blue Cumbre Fleece Trail La Jack Vest Midnight OY6wqzzd

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bruin Slippers Geel Heren Maat Manado 41 licht Sinner SvqX4WX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Gray 44 International Stone Pk Dames Jacket Xxl Fleece Cascos Maat UORFqS

Maak nu een afspraak


Dames Ovik Trui Fjallraven L Ecru gqw5Fn1E

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSlippers Heren Bruin 41 Geel Sinner licht Manado Maat

Onze specialisten

Geel Bruin Maat Sinner Manado Heren Slippers 41 licht
Columbia Heather Rules Short Grey Dames Shirt Sleeve Zero PPfrqw4
Moccasin Zomersok Camper 48 46 3 pack Wolf xzZ5EqPwP
2 Koper Sneakers 38 3 Dames Maat Superstar Adidas qYAHwpq
Slippers Maat Geel Bruin Sinner licht Manado Heren 41