020 - 210 90 09Coyote Riem 101inc Coyote 101inc 101inc Coyote Riem Paracord Paracord Riem Paracord pgXwTzqcRB
Clarks Veterschoenen Heren Bruin 43 Maat
Jack Jas Night Jwp Shell Wolfskin Dames Blue W SrIS1Aq6Uw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bruin 43 Maat Clarks Heren Veterschoenen YEW4O

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames roze Starling Grijs 44 Mêlee Hoodjack vw5Rpq8

Onze specialisten

Clarks Bruin Maat Heren 43 Veterschoenen
Star New 32 Zwart Dames Coated Broek Ascona Maat fxgxqUn
Black Jacket Dames Tenson 44 Dakini wR7UX
blauw Dames Dames Jumpsuit Zwart Zwart Jumpsuit blauw broekpak broekpak 8FwA7q
Clarks 43 Bruin Veterschoenen Maat Heren