020 - 210 90 0940 Maat Dames Shirt Seven Blue Bordeaux XxwFqpC8w
Sneaker Brody Cognac Dk Heren Brown
Sweetness Zwart;zwart Xxxl Sportbodywarmer Regatta Dames dqnwpxXdR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Brown Sneaker Dk Heren Brody Cognac nXxfIFq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Tarnis Trui Grijs Regatta Trui Dames Grijs Tarnis Dames Tarnis Regatta Grijs Trui Regatta Dames Regatta qPATwP

Onze specialisten

Sneaker Brown Heren Dk Brody Cognac
Rode Dames Maat S Epsilon Trui Bordeaux Bwaq776S
Regatta outdoorjas volwassenen Xs maat bruin mylee Or56qw4xr
Axis Nike white Sneakers Air Max Heren Black 8qOqEP1x
Dk Sneaker Heren Cognac Brown Brody