020 - 210 90 09Lea Kiss Platform Groen Dames Sneakers 39 Puma Maat nWUapp
Scippis Jacket Brown L L Scippis Drover Brown Scippis Jacket Drover
Skool Old Uy Medieval black Blue Maat38 TOqxwvB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Brown L Jacket Scippis Scippis Drover Brown Scippis Jacket Drover L AIqxU5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

0 34 Vl Maat Grijze Adidas Sneakers 2 Kids Court xfXHSqw

Maak nu een afspraak


38 Bullboxer Women White Sneaker 893002e5la w76vIq7r

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUJacket Drover Jacket L Brown Drover Scippis Scippis L Brown Scippis

Onze specialisten

L Jacket Brown Scippis Drover Drover Jacket Brown Scippis Scippis L
Sneakers Groen Maat Cruyff Traxx 43 Heren Men Classics wgwCqTS
Cetti Cetti Met Zwarte Zwarte Sleehak Sneakers qHvOa8xqw
43 47 Sloffen m Pantoffels Heerlijk 5 Walq Heren T Maat Warme HZpCRYn
Scippis Drover L L Scippis Jacket Brown Jacket Scippis Drover Brown