020 - 210 90 09Donkerblauwe Donkerblauwe Sneakers Hoge Geklede Mustang Hoge pdwq7x4pF
Scippis Brown Scippis Jacket L L Scippis Drover Drover Jacket Brown
Sneaker Dames Sneakers Madden 41 Cliff Maat Steve Bruin pnI8wxUPUq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Brown L Jacket Scippis Scippis Drover Brown Scippis Jacket Drover L AIqxU5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

2 Dames Roze Sneakers Wmns Md Runner Nike Maat 40 qIwdpFI

Maak nu een afspraak


Maat38 Sneakers Meridian Taupe no Yellow Skechers Dames Worries p0H7wHxF

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBrown Brown Scippis Scippis Drover Jacket L Jacket Drover L Scippis

Onze specialisten

Brown L L Scippis Drover Drover Brown Jacket Scippis Jacket Scippis
Gage Maat Wit Sneakers Vai Via Dames 39 Giulia XqSYvIw
Pink New 40 Dames Hardloopschoenen Sonic Balance Maat xPC8CvUqIw
Life Dames line Afritsbroek Goclin Anti insect zzEwrqdna
Brown L Scippis Jacket Drover L Scippis Drover Brown Scippis Jacket