020 - 210 90 09Dames Star New 38 Broek Jegging Maat Jamaica Zwart 65pxP
Zwart Denbroeck Hoogwaardig Herensneakers Casual Leder St Broome
Fleecejack Grape Wo Jacket Dames Rienza Roze Ii vwZPF7xq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Broome Herensneakers Denbroeck Casual Leder Hoogwaardig St Zwart vqwgU6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jacket Hoody Women Ii Black Vesteral qHO5Zwg15

Maak nu een afspraak


Dames 8xl Gebreid Maat Elena Vest Grijs 56 Bjørnson YF1gAqaw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHerensneakers Casual Denbroeck Broome Zwart Hoogwaardig St Leder

Onze specialisten

Hoogwaardig Herensneakers Broome Zwart Denbroeck Casual St Leder
Dames Jas Ii Leera Multicolour Regatta RwOqYT0Bxw
Convertible Weimaraner Exploration Pants Regular Brown Women's CnqzxBw5ZY
Footwear Heren Sneakers Leer Maat Rowling Australian 43 Blauw Fwqdw
Denbroeck Casual Herensneakers Hoogwaardig Broome St Leder Zwart