020 - 210 90 0942 Instapper Venice Zwarte Geklede Maat Heren wW4xFX
Zwart Broome Casual Leder Denbroeck Herensneakers St Hoogwaardig
Zwart 3 42 Max Nike Air Schoenen Ltd qXnpw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Broome Denbroeck Casual St Hoogwaardig Leder Herensneakers Zwart Ad7dwq1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

43 Maat Sneaker Heren British Knights qFZUf

Maak nu een afspraak


50 Timberland Leather Maat Heren Sneakers Chukka qxX71Ap

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSt Herensneakers Casual Zwart Hoogwaardig Leder Denbroeck Broome

Onze specialisten

Leder St Broome Denbroeck Zwart Herensneakers Casual Hoogwaardig
Maat 0 V 42 Heren 2 Adidas Racer Sneakers czwtx4YY8q
Black black Authentic Sneakers Unisex Vans Maat 43 qZfSPttx
Sneakers Axis Air Heren Nike wit Zwart Max EwtqWaF
Hoogwaardig Broome Zwart St Herensneakers Casual Leder Denbroeck