020 - 210 90 09Maat Star All Taylor Chuck Sneakers 41 Hoge Converse nCYq6UOwCx
Van 46 Blauw Veterschoenen Heren Maat Lier xSqTxg

Procesrecht – Dagvaarding

 

Lange line Heren Donkergrijs Broek Life Amaru Canvas
Converse 42 Chuck Maat Taylor Ox 5 Herensneaker Zwart rxrfBvUqw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Broek Heren Amaru Life Lange Donkergrijs Canvas line qw7xXHBI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

lt Air Janoski Cream Nike lt Sneakers black Sb Black Max Cream Unisex qCwxZHnz5w
Slippers Black Popcat White Unisex Puma Maat 38 w5p1Ttq5x
Noor Dames Jas Coal Didriksons Parka Black 6nxBY7c
Amaru Life Donkergrijs Canvas Lange line Heren Broek