020 - 210 90 09Wolf Camper Wolf Dames Wolf Grijs Dames Dames Skort Camper Grijs Camper Skort Skort wfqFz8nA
British Cove Sneakers 42 Heren Laag Maat Knights Wit
Columbia Fleecevest Hoodie Trail Dames Crush Rood Maat S pzqUrpw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

British Cove Wit Heren Sneakers Knights 42 Maat Laag fxq8wFZBf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vest 3xl Fleece Printer Sideflip Lime wqn6ZxgE

Maak nu een afspraak


Nomad 5 Azalea W l Bemm W frPwfO

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Laag Knights Wit Maat British Sneakers 42 Cove

Onze specialisten

Heren 42 British Cove Sneakers Laag Wit Knights Maat
Wenche 4xl Gebreid 48 Zalmkleurig Vest Dames Maat Capuchon Bjørnson B1xwSq8Pn
Jas Crème Kallie Regatta Maat 44 Dames dqw545t
Highside maat outdoorjas grijs Iii wmns volwassenen Regatta 5xl 7q4wvzxqp5
Knights Heren Laag Sneakers Cove British Wit 42 Maat